Dalarnas bästa

Garden Center

Nu har vi öppet för säsong 2024!

Bergslagsodlingarna har funnits sedan början av 1970-talet. Bröderna Norgren startade med jordgubbs- och bärodling och efter något år byggdes växthusen och försäljning av blommor, träd och buskar startade. 1998 tog Hasse Virdenäs verksamheten. Då hade man sedan flera år slutat med jordgubbar och bär. Nu säljer vi allt för trädgården; fruktträd, bärbuskar, perenner, sommarblommor, krukväxter, krukor, trädgårdsredskap, fontäner och andra tillbehör till dammar och mycket mer. Sedan säsongen 2019 finns även ett café i ett av växthusen.

 

En handelsträdgård följer naturen i mångt och mycket och har olika säsonger. Vår och sommar är den mest hektiska tiden på året. På hösten planteras många av trädgårdens träd och buskar. (Hos oss kan man lägga in beställningar på allt som våra många leverantörer kan erbjuda.) Vi har under året olika temadagar och i början av advent har vi en hel vecka med våra populära ”tjejkvällar” då vi har workshops med julgrupper och kransbindning.

 

Vi försöker alltid att anpassa oss till omvärlden vilket bland annat innebär miljötänk och information via hemsida, Facebook och Instagram mm.

 

Hasse Virdenäs

Vårt

Sortiment

Barrträd
Bärbuskar
Frukträd
Prydnadsträd
Behöver du råd om plantering och din trädgård? Kom in till oss så hjälper vi dig!